miercuri, 21 aprilie 2010

Yashica Electro 35 GSN




continuu seria imaginilor pe film. cam acum doua saptamani mi-am mai luat o piesa, o camera yashica electro 35 gsn, un rangefinder. pai na, daca n-ai bani de leica iti iei ce-ti permite bugetul de inginer...care esti. :)
arata foarte bine, aproape noua ,desi perioada in care a fost fabricata e in urma cu vreo 30 de ani.
a fost ceva distractie cu bateriile pentru ca are nevoie de baterii pentru a determina timpul de expunere, (ea, Yashica, fiind o camera ce functioneaza in prioritate de diafragma) dar s-a rezolvat si asta dupa ce am gasit o combinatie de vreo 3 baterii care sa o inlocuiasca pe cea originala . e plin netul de entuziasti din astia care gasesc tot felul de rezolvari...

TLR-ul - Seagull-ul il las deoparte deocamdata...mi-am dat seama ...cred...care e problema cu imaginile defocalizate.nu sunt eu de vina, sau poate sunt ca l-am cumparat si nu am stiut la ce sa ma uit , ma rog, acum stiu, zic eu, ce sa verific. treaba e ca ii lipseste pressure plate-ul, asa ii zice in englezeste. :)pressure plateul asta e o placa pe spatele capacului care apasa filmul...ei bine, piesa asta nu mai e si atunci filmul face o mica "burta" si imaginea focalizata pe care o vad eu se formeaza in fata filmului... rezultand o imagine defocalizata pe film. voila, asta e explicatia mea...ca alta n-am.

si cu ocazia asta va anunt ca vreau sa-mi cumpar un nou TLR. care are, care stie va rog sa-mi lase un mesaj.