sâmbătă, 14 noiembrie 2009

Ziua patruzeci si unu




azi la ora 8 ne-am vazut in parcul Carol aproape toata gasca de la clasa de fotografie dalles. feri si radu au venit din partea lectorilor.dupa o mica prezentare a programului, pe care ne-a facut-o feri in cateva minute , ne-am spart in doua grupe -nikonistii cu radu si canonistii cu feri.
la ora aia soarele se vedea super tare, lumina cadea pe pamant sub forma unor raze ce razbateau printre crengile copacilor.prima oprire am facut-o pentru a fotografia natura, mai exact toamna , profitand si de aceasta lumina de vis.aici , feri si-a deschis rucsacul si a inceput sa imparta filtre degrade in stanga si-n dreapta.dupa ce am tras cateva cadre la frunze si copaci uscati , am dat navala peste gigantii din parc - tema: bust de statuie ,iar apoi ne-am oprit pentru o pauza si o fotografie de grup.
era cam ora 10 cand feri a strigat, in multime, ca are nevoie de 10 oameni pentru o noua lectie...lectia de portret in natura. feri ne-a gasit un model, pe corina si a inceput sa ne explice cum sa ne setam aparatele, importanta diferitelor lumini in fotografia de portret si din ce pozitie trebuie tras si cum - "trage doar cate unul, iar ceilalti stau si asteapta".hmmm, cum adica?!?!? ...asta nu prea ne-a cazut bine la inceput... eram tare nerabdatori sa incepem si am inceput sa tragem ca disperatii spre corina...din orice pozitie, numai sa nimerim ceva ,nu conta ca prindeam si un colt de blenda sau pe feri care mai venea din cand in cand sa aranjeze modelul...vorba lui feri - "se tragea acolo ca la Verdun"...feri a reusit sa ne disciplineze pana la urma, dar tot mai furam cate un cadru, doua , trei cand prindeam momentul... ne ofticam atunci cand tineam prea mult blenda, ca nu prea mai mergea cu ciordeala...bogdan a reusit insa performanta sa tina si blenda si sa faca si fotografii, era tare cum scotea aparatul de dupa blenda si apoi il retragea . bravo bogdan! :)
dupa lectiile din parc, am mers la sala de curs unde ne astepta DL, gata pregatit pentru a ne face praf.intaietate au avut colegii care nu prea au mai comentat imagini la curs...intrebarea - "tie iti place?" a pus cursantii in cea mai mare incurcatura.
of, greu e sa fi profesor si sa vezi tot felul de imagini si sa te chinui sa intelegi ce a vrut sa zica poetul, dar nici cursant nu e prea usor. de ce? ei lasa ca asta va zic alta data, credeti-ma acum ca nu e usor si gata!

PS:portretul postat este portretul facut pe bune, adica fara ciordeala. poate o sa pun o serie si cu cele ciordite pentru ca imi place cum a aranjat feri modelele. de fapt feri ne-a facut sa furam, pai cum sa stam potoliti cand el aranja modelele in mod diferit de la cursant la cursant. pai nu era pacat sa nu avem modelele in toate "aranjamentele"?!?!?!

9 comentarii:

  1. imi place f mult, nu prea am ce sa critic.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, este foarte frumos. Ce nu inteleg este de ce nu mi s-a spus cand cand m-am inscris la curs ca am nevoie de aparat de fotografiat profesional, ca aceasta este conditia pentru a fi inscrisa si a plati cei 1600 lei. Daca mi s-ar fi spus acest lucru de la inceput acum nu m-as mai fi aflat la cursul de fotografie de la Sala Dalles. Va multumesc. Raluca Ioana Agasanu, grupa 101.

    RăspundețiȘtergere
  3. @El Guia
    Raluca, iti multumesc,dar nu confunda blogul meu cu condica de sugestii si reclamatii a UP Dalles.

    RăspundețiȘtergere
  4. ....lumina, privirea...totul se imbina placut.
    foarte frumos!

    RăspundețiȘtergere
  5. Radu imi plac punctele tale...de vedere...:)))de abia astept sa vad ce inseamna..:)
    Ioan portretul tau facut Corinei e de departe cel mai bun din cele postate pana acum.
    As fi scos mana din imagine.
    Sta acolo nenatural...e pusa si poate ca nu a ei..:)))
    Chipul e limpede. Imi place.
    Trebuia sa vb si tu cu modelul.Si l-as numi super-model...pentru ca e greu sa stai sa pozezi pentru atat de multi oameni si sa-ti pastrezi privirea limpede...:))

    RăspundețiȘtergere
  6. excelent..Ioane BRAVO !
    frumos si modelul, felicitari !

    RăspundețiȘtergere
  7. frumoasa incadrarea, iluminarea... expresivitatea modelului

    RăspundețiȘtergere