miercuri, 4 noiembrie 2009

Ziua treizeci si unu




Azi la curs a fost foarte interesant si antrenant - am avut ca misiune realizarea unui portret care sa aiba o histograma buna sau cel putin asta am retinut noi ca trebuie sa facem.
Apoi dupa ce fiecare a tras cateva cadre,am vizionat impreuna imaginile. Partea cea mai interesanta a venit in momentul in care fiecare a trebuit sa-si explice si sa-si sustina lucrarea. De intrebarile - "de ce ai incadrat asa, se putea realiza o histograma mai buna, credeti ca subiectul se regaseste in imagine,de ce ai ales unghiul asta, iti place fundalul?" - venite din partea domnului DL, nu prea a scapat nimeni. Iar la finalul fiecarei sesiuni, fotograful luat in vizor si-a cules criticile sau laudele de la restul colegilor.

Am inteles in acest curs ca portretul este o tema care cere foarte multa seriozitate pentru ca acesta trebuie sa reprezinta o farama din sufletul celui fotografiat; trebuie sa fim atenti atat la starea subiectului, la unghiul din care il fotografiem, la lumina ce cade pe el, la incadrarea acestuia cat si la echilibrarea lui cu alte elemente din imagine sau asezarea lui intr-o poveste.Mi-a placut foarte mult acest gen de desfasurare al cursului de azi, si abia le astept pe urmatoarele.

In incheiere imi urez mie si colegilor: la cat mai multe portrete reusite!

4 comentarii:

  1. chiar mă întrebam cînd o să apară şi ana maria pe aici :) că e tare frumos colorată.

    îmi place mult, felicitări!

    RăspundețiȘtergere
  2. imi place foarte mult contrastul dintre albastrul de pe haina si verdele din bokeh
    foarte interesanta iamginea

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte frumos. Dar e nu se vede fata. N-ai vazut ca e cu spatele?


    :)

    RăspundețiȘtergere