sâmbătă, 28 noiembrie 2009

Ziua cincizeci si sase




1 Titlul lucrarii : pe munte
2 Nume model: -
3 Model camera:Canon EOS 40D
Setari:Shooting Mode Aperture-Priority AE
White Balance Mode Cloudy
Tv( Shutter Speed ) 1/500
Av( Aperture Value ) 8.0
ISO Speed 100
Lens EF-S18-55mm f/3.5-5.6 IS
Focal Length 24.0 mm
4. Tip lumini : naturala
5. Locatia: cota 2000,Sinaia
6. Marime imagine originala: 3888x2592
7. Editare : Reduce Noise,Contrast,Curves,Crop,Sharp,Canvas
8. Program editare: Camera RAW,Photoshop
9. Data realizarii: 29.11.2009

cota 2000 - sinaia

ne-am pus ceasul sa sune la ora 6:30 AM. nici cand merg la serviciu nu ma trezesc asa devreme, dar pentru a face o fotografie buna merita efortul, la rasarit si la apus este cea mai buna lumina.ne planuisem sa urcam la Babele.aflasem cu o seara inainte ca prima telecabina pleaca la ora 8:00, asa ca pe la 7:40 am pornit cu viteza maxima spre Busteni.drumul era liber si am ajuns la telecabina pe la ora 8:10. am sarit nerabdatori din masina, ne-am pus rucsacul,trepiedul in spate, am facut cativa pasi si elanul ne-a fost taiat de un mare anunt pe care scria - telecabina nu functioneaza din cauza vantului care depaseste viteza ...of! cred ca e a 3-a oara cand ajungem aici anul asta si avem ghinion - ba era telecabina in revizie, ba era vant, ba mai stiu eu ce se intampla...
dupa ce am oftat adanc, am hotarat sa mergem spre sinaia si sa urcam acolo.am mers cu masina pana la cota 1400 si de aici am luat telecabina spre 2000.eram doar noi si cu "soferul" in telecabina.cand am ajuns am iesit din cladirea telecabinei si ne-am oprit putin sa admiram peisajul. era incredibil, era zapada si eram aproape singuri pe munte...de la o cabana din departare se auzea muzica de tabara, de chitara. :) este senzational sa fi aproape singur pe munte.la ora aia eram doar noi, angajatii de la telecabina si de la cabane.as putea spune ca eram singurii turisti de pe munte, tot muntele era al nostru, puteam sa fotografiem in ce directie vroiam fara sa ne iasa cineva in cale.ne-am invartit putin in jurul telecabinei,am tras cateva cadre, apoi am apucat un traseu ce ducea spre cabana piatra arsa.am mers vreo 15 minute apoi drumul se lasa intr-o vale si am hotarat sa ne oprim. am stat acolo si am mai facut cateva fotografii.se facuse cam ora 10:00 cand din urma au inceput sa apara tot felu de turisti galagiosi care s-au lasat usor in vale si au mers mai departe unde noi ne-am oprit.
la ora 12:00 muntele era deja plin si noi am hotarat sa coboram.

am mai invatat o lectie - daca vrei ca aproape totul sa fie al tau, trezeste-te de dimineata. ai toata lumina si natura doar pentru tine.

4 comentarii: