duminică, 31 ianuarie 2010

Ziua o suta douazeci




va scot ceva de la naftalina(adica de acum vreo 2 saptamani, din ziua in care am facut reportajul la piata obor), ca in aceste vremuri grele e destul de greu cu fotografiatul la exterior.lumina e prea plata, orasul e plin de zapada care se topeste, adica de zoaie, si cate si cate...dar nimic de bine...numai de rau.

si maine plec la cluj, stau o saptamana.prima data cand lipsesc de la cursul foto, dar cum zice mama: serviciu-i servici mama, n-ai ce sa faci. :) deci n-am ce sa fac.
nu stiu cat de ofertant va fi dpdv fotografic...nu pentru foto ma duc, dar daca vin cu 2-3 cadre bune sunt multumit.nu o sa am nici laptopul meu cu ps si dpp si ...ooof, of!
hai pe curand ca tre sa-mi fac si bagajul!

sâmbătă, 30 ianuarie 2010

Ziua o suta nouasprezece




am fost invitati de doamna Rodica Mandache pentru a fotografia clasa de actorie. avem aici cateva secvente din timpul repetitiei.
scena - podul teatrului Odeon

duminică, 24 ianuarie 2010

Ziua o suta treisprezece




M-am gandit sa scriu azi despre rabdare pentru ca e un subiect care ma agita, ma consuma, imi mananca nervii si chiar rabdarea.
In ultima vreme am impresia ca timpul trece foarte repede, parca cineva vrea sa faca glume cu noi si tot da ceasul inainte.Desi ne trezim destul de devreme si ne culcam tarziu, timpul nu ne mai ajunge sa facem ceea ce ne propunem.Am impresia ca totul merge foarte greu cu exceptia timpului.Timpul zboara pe langa noi cu o viteza incredibila si noi nu putem decat sa-l uram.
Traim foarte mult pe drumuri, traim intre destinatii, mancam in fuga, ne iubim in fuga.Totul este un efort de a ajunge undeva , dar niciodata nu ne bucuram cand ajungem pentru ca trebuie sa fugim iar spre o alta destinatie.
Nu mai avem aceeasi rabdare sa citim, sa invatam, sa iubim, sa ne bucuram, sa ne plimbam...
Nu mai avem rabdare sa cautam , sa construim, sa crestem...
Totul trebuie sa se intample cu o viteza incredibila - scrisoarea trebuie sa ajunga intr-o secunda, fotografia trebuie sa o vedem intr-o secunda dupa ce am declansat, intrebam internetul si obtinem zeci de mii de rezultate intr-o secunda...

Inchei aici, asa brusc. Au trecut deja foarte multe secunde si nu mai am rabdare...

Mai imi rup totusi o secunda si atasez un link .

luni, 18 ianuarie 2010

Ziua o suta sapte




arcade in zona victoriei-universitate


curs 28

fotografie de produs cu domn profesor catalin si luca.
am tras ceva cadre la masa de produs.la cort nu am mai vrut, am zis ca am si eu o varsta si nu mai vrea sa trag la cort.

in timpul orei am fost vizitati de DL si Feri.au venit sa inmaneze premiul fericitei castigatoare.discursuri, emotii, strangeri de maini, pupaturi,multumiri...tot tacamul asa cum ii sta bine unei decernari. :)

duminică, 17 ianuarie 2010

Ziua o suta sase












duminica ora 7.45, sar in masina si o tai spre obor. ajung la 8.05 si nu vad pe nimeni in fata la Mc unde ne dadusem intalnire.frate, cate punctualitate, au si disparut!cand ma apropii de intrare imi vad colegii prin geam, stateau la caldura , se desfatau cu o cafea.intru si eu , mai socializam, mai impartasim impresii, mai un - bai tu ce obiective ai la tine?pe care il pui pe aparat?crezi ca e mai bun grandangularul sau normalul?in final eu ma hotarasc sa raman cu 24-105-ul.intre timp se mai strange ceva lume , ajunge si Radu si pornim sa atacam piata.afara incepuse sa ninga usor.
eram in jur de 15-18 de oameni si am intrat toti in piata cu aparatele gata de tras.oamenii au inceput sa se uite contrariati la noi, nu intelegeau ce se intampla.cei mai tari erau tiganii cu tigari de contrabanda, au inceput sa strige ca disperatii:" ba fir-ati ai dracu, ce cautati ba aici, vreti sa va spargem aparatele?!?nu mai filmati ba, ba plecati de aici!"era si amuzant, dar si periculos in acelasi timp!
unii oameni ne cereau sa le facem fotografii , altii se isterizau, altii ramaneau indiferenti.
"de unde sunteti de la realitatea, ne dati la televizor?"unii ziceau ca o sa apara pe posturi tv din strainatate sau in ziare.cumparatorii erau revoltati ca fotografiem mizerie si oameni saraci.
o tanti ne-a zis - fotografiati piata, ca in curand nu o sa mai fie, desfiinteaza Ontanu tot, o pune la pamant.
o tanti de etnie rroma ne-a facut sa intelegem ca regreta enorm ca nu si-a pus chiloti pe ea ca altfel ne poza in chiloti pe taraba.foarte tare! :)

am intrat si in hala cu macelarii, aici cica fotografiatul este interzis. am aflat fara sa vrem cand o parte din colege au fost luate si sechestrate pentru scurt timp.totul s-a rezolvat dupa ce seful agentilor de paza a luat cateva date de pe buletinul micilor infractoare justificand astfel in fata sefilor ca isi face treaba.

si multe, multe alte interactiuni cu oamenii de bine si de rau.
oricum, a meritat din plin ,o experienta unica, dar de recomandat doar in gasca mare. in doar cativa oameni poate fi destul de periculos.

conlcuzia este ca o mare parte din oamenii de acolo se sperie atunci cand vad o camera foto, au ceva de ascuns, stiu ca nu sunt in regula.este o mare piata plina de contrabandisti si tot felul de persoane dubioase.nu mai exista oameni care vin sa-si vanda propria productie, aproape toti sunt intermediari.

o alta concluzie este ca aparatul Canon 40D este foarte bun... rezista la frig,ninsoare si ... blesteme, deochiuri si alte vrajitorii... si mai nou poate si flacara violet. :)

cam atat pentru azi!

sâmbătă, 16 ianuarie 2010

Ziua o suta cinci




revin cu o fotografie dupa fix o saptamana de la vechea postare.azi am iesit cu Radu la fotografiat arhitectura.ne-am vazut la 11 in fata bisericii Armeneasca.Radu ne-a dat indiciile despre fotografia de arhitectura si ne-a lasat apoi sa zburdam prin curte.
am incercat sa abordez o coloana, o fereastra, o usa, una, alta..dar parca nu a iesit nimic notabil.erau nori, fara pic de soare, nu se vedeau umbre...nimic. era cam monoton.
am iesit apoi si ne-am plimbat primprejur.probabil e prima data cand am studiat cu atata atentie casele din aceasta zona.sunt foarte multe frumoase, dar aproape toate in paragina.zona e impanzita de cabluri care vin si pleaca in toate directiile.aerele conditionate si antenele digi sunt aruncate pe cladiri fara mila.e greu sa prinzi ceva fara amprenta prezentului.

am postat o fotografie de pe strazile pline de cladiri frumoase ale zonei armeneasca...sa nu va inchipuiti ca am avut norocul sa o prind asa cum o vedeti voi acum.dupa ceva timp de sters cabluri, tevi a iesit ceva la iveala.

acum o saptamana cand concursul a fost anuntat, in primele zile am incercat sa fac ceva, dar din pacate zilele din saptamana mi-au mancat tot timpul,energia si inspiratia.dupa ce am vazut ca nu o scot la capat nicicum i-am zis anei:"Ana, imi pare rau...dar eu nu pot participa la concurs. fa ceva si spala onoarea familiei!"
si uite ca ana a castigat concursul.foarte buna seria de portrete - o vedeti aici

sâmbătă, 9 ianuarie 2010

Ziua nouazeci si opt





vai ce frumos... e weekend...iesim afara la fotografiat.cam asta era extazul la ora 10 dimineata!dupa inca vreo ora incep sa constientizez ca si ce daca e weekend, ca sa faci fotografii bune afara mai trebuie si altceva.mda...si talent, normal...dar despre altceva e vorba.
o alternativa era sa mergem cu orasul.ro, dar acum in momentul asta ma uit pe siteul lor si sincer nu-mi pare rau ca nu am fost. excursie pe soseaua viilor, asta era tema lor.ma rog...
unde sa mergem noi, unde...unde dra..? scuzati.
deschid google earth si incep sa dau rotocoale bucurestiului. acolo am fost , e urat, acolo nu-mi place...of. in final ne hotaram sa mergem la chiajna. doua obiective de mare interes. :) o bucata avion parasit in camp si o ruina a unei biserici.
ajungem la avion pe 14:00... punem cei vreo zece caini pe fuga si ciorile de pe camp...scot trepiedul, montez aparatul si incep sa trag.am incercat cateva unghiuri apoi mi-am zis ca poate ar fi interesant sa incerc ceva si din interior.si uite ca pana la urma tot imaginea de interior a avut noroc.ruina bisericii am sarit-o, poate mergem cu alta ocazie.
e prea mult jeg, prea mult noroi afara...ei bine eu in conditiile astea nu pot sa lucrez.nu la exterior.
unii colegi au avut privilegiul sa lucreze azi in studioul de la dalles, vad ca a fost frumos, au pus deja cate ceva pe blog.

deci in concluzie, avem un oras si o tara asa de frumoasa...chef de iesit afara sa ai ... ca fotografiile bune vin cat ai clipii.
traiasca studioul si masa de produs sau macro!pe afara nu mai iesim ca e urat...poate cand mai da ceva soare si mai iese o iarba, o frunza, ceva .

vineri, 8 ianuarie 2010

Ziua nouazeci si sapte





deci a inceput concursul...trebuie sa fac ceva, dar ce? ma gandesc ca poate as putea sa incerc niste macro...vad ca nimeni nu prea s-a bagat inca la asa ceva...poate ar fi momentul sa vin cu ceva nou...da sigur, asta e ...macro sa fie .
ma razgandesc iar, am indoieli...oare chiar as putea sa fac ceva macro care sa iasa in evidenta??!?!pana la urma ma consolez cu ideaa ca o data si o data trebuie facuta si asta...de ce sa nu fie acum??! bun, deci dau fuga la f64 , imi iau un kit de extensie macro.aveam in cap sa fac macro pe niste flori. in drum spre casa ma opresc la o piata sa iau ceva flori.
ma opresc la o taraba si incep sa ma uit, iau floarea si o analizez in detaliu.aflu pretul si apoi ii zic foraresei pentru ce ma intereseaza si incepem o discutie
ea:aaa, esti fotograf?
eu:eee, asa oarecum...
ea: si ce pozezi?
[fac o pauza de gandire, nu stiam ce sa-i zic ca sa evit o discutie detaliata...ma gandeam ca are vreo fata, vreo nepoata, cunostinta care vrea la TV, i-ar placea sa o vada in Inima de tigan sau ceva de genu] aspoi ii zic
eu:pai peisaje, flori ...dinastea
[dupa ce mai analizez putin florile uitandu-ma cu mare atentie la ele , imi zic ca hai ca ar fi interesant sa o provoc, ia sa vedem ce mai zice]
eu: dar de ce ma intrebati, aveti pe cineva , vreo fata care vrea fotografii?
ea: da, am o fata si nu ca e a mea, dar e foarte frumoasa, am zis ca poate sunteti fotograf din ala de fotomodele si cunoasteti pe cineva sa puneti o vorba buna si pentru ea. stiti ca acum toti vor ceva mai mult de la ele si daca nu cunosti pe cineva , nu faci mare lucru.am fost cu ea acolo pe lipscani la o agentie din asta, i-a facut unu niste poze, dar nu am reusit sa fac nimic. e frumoasa, serios, uite ca am o poza cu ea pe telefon.
[ma uit pe telefon, nu prea imi dau sema foarte bine, din ce vedeam eu avea pe la 30 de ani.imi venea sa-i zic: dar cat are , 30 de ani?...m-am abtinut, am zis doar]
eu: cati ani are?
ea: 18 ani...e frumoasa, nu?
eu: da , e frumoasa, dar din pacate nu va pot ajuta...nu stiu pe nimeni...

mi-am luat florile si am plecat...


si iata si rezultatul...

joi, 7 ianuarie 2010

Ziua nouazeci si sase

hai ca se poate si fara imagine...

astazi s-a lansat la curs o competitie, trebuia sa scriu despre asta chiar daca nu am o imagine pregatita.fotograful cu cea mai buna imagine postata incepand de azi pana vineri pe 17, castiga un Spyder 3 pro.oricum a inceput nebunia postarilor pe blog de cand DL ne scrie fiecaruia si ne da sfaturi si linkuri de citit.imi place mult asta, cred ca e cel mai bun mod de a ne ambitiona.

sunt sigur ca multi isi ascut deja cutitele, isi pregatesc armele, sunt gata sa iasa in jungla.se gandesc ce tema sa abordeze - ar merge pe reportaj sau mai bine un portret furat? detaliu sau un macro? maine cu noaptea in cap vor iesi la vanatoare si daca au timp vor sta chiar toata ziua.

eu din pacate nu am timp sa ies maine pe zi la fotografiat, dar coc eu un subiect...nu ma plangeti voi pe mine ca fac eu ceva. :)

si pana la urma daca nu o sa fie maine, sper ca in weekend tot va fi ceva.numai sa nu ploua.vremea asta e oribila, orasul asta la fel - ploua, se intuneca devreme, jeg peste tot.singura solutie este sa evadezi din oras sau sa tragi ceva in interior. hai ca vad eu...

succes la toata lumea si fie ca cel mai bun sa castige!

miercuri, 6 ianuarie 2010

Ziua nouazeci si cinci




bai frate, dar m-am cam pus pe tanjeala si nu e bine, nu e bine deloc.imi revin cu greu dupa zilele de vacanta.trebuie sa ma scutur de lenea asta si sa incep sa ies iar la fotografiat.

de cand nu ne-am vazut si nu ne-am auzit am mai produs ceva fotografii, dar mai mult asa cu prietenii...sunt inca noi, noi suntem doar cu vreo 3-4 zile mai batrani...deci nu s-au invechit destul...le mai las cateva zeci de ani la dospit si apoi o sa revin la ele. :)

pe afara nu am mai iesit...aaa ba da, am iesit duminica seara la patinoar la cismigiu. cica sa ne facem tema...ca studentii, pe ultima suta. am avut tema data de Radu - reportaj la alegere Piata Obor, venirea lui Mos Craciun sau Patinoar.din pacate ningea de rupea si m-am ales cu mai multa apa pe obiectiv si pe aparat decat cadre reusite. da stiu, pungi de plastic dar asa sunt eu ...ma incapatanez sa cred ca nu o sa cada fulgii aia exact pe aparatul meu. ma rog...


curs 25

azi am inceput cursurile cu Catalin Savulescu. unii colegi au avut placerea sa-l cunosca pana acum, eu nu. pot spune ca prima impresie este placuta, cu o singura exceptie...nu imi cunoaste blogul domne.pfuaaa! eee ce sa facem, are el timp?!?!dar nu , cred ca a intrat totusi, parca mi-a si scris la o postare...sau nu...ma rog nu am chef sa ma uit acum.n-are importanta!hai mai bine sa vedem despre ce ne-a povestit catalin.
cursul de azi a avut ca tema fotografia de nunta.catalin are se pare ceva experienta in fotografia de nunta, anii sai de experienta si portofoliul o spun foarte clar.cateva puncte atinse au fost: elementele(portofoliu,printuri,albume,) care-l recomanda pe fotograf, echipamentele folosite de fotograf,momentele ce nu trebuie ratate in desfasurarea nuntii si multe,multe alte "tips&tricks".multumim catalin, a fost super!asteptam documentul de la curs.

cursul despre fotografia de nunta pot spune ca a picat la fix, chiar acum cateva zile am primit, de la un prieten care se casatoreste peste cateva luni , cateva linkuri ale unor fotografi din care vrea sa aleaga pentru nunta.m-a rugat chiar sa fac un top cu acestia.ia vedeti, voi ce ziceti!?!


http://www.robertaenache.ro/
http://www.fotonunti.imaginivii.ro/#/content/start/
http://www.bysergio.ro/
http://mariusbarbulescu.blogspot.com/
http://www.rares-pulbere.com/blog/
http://www.danielphotography.ro/
http://www.chitzuphoto.ro/index.php
http://radics-zoltan.ro/

eu o sa revin cu topul meu peste cateva zile, nu am avut timp de analiza.

cam atat pentru azi!


fotografia postata este facuta la ultima nunta la care am participat si prezinta un cuplu foarte dezinvolt.au dansat toata noaptea, au fost super tari.

vineri, 1 ianuarie 2010

Ziua nouazeci




La multi ani si bun gasit in noul an!

Nu am pus nici o imagine de sfarsit de an si nici nu am facut un bilant al celor petrecute dpdv fotografic.Incep insa noul an cu o imagine de la granita dintre ani si cu speranta ca anul acesta ma voi "incorda" sa fac fotografii si mai bune.
Hai la multi ani la toata lumea si lumina buna!!!


1 Titlul lucrarii : inca un an
2 Nume model: -
3 Model camera:Model camera:Canon EOS 40D
Setari:Shooting Mode Manual Exposure
Tv( Shutter Speed ) 1/60
Av( Aperture Value ) 4.0
Metering Mode Evaluative Metering
ISO Speed 1600
Lens EF24-105mm f/4L IS USM
Focal Length 24.0 mm
Image Size 3888x2592
Image Quality RAW
Flash Off
White Balance Mode Flash
AF Mode AI Focus AF
Picture Style Portrait
4. Tip lumini :
5. Locatia: Bucuresti
6. Marime imagine originala: 3888x2592
7. Editare : Contrast,Curves,Sharp,Canvas
8. Program editare: DPP,Photoshop
9. Data realizarii: 01.01.2010