duminică, 17 ianuarie 2010

Ziua o suta sase












duminica ora 7.45, sar in masina si o tai spre obor. ajung la 8.05 si nu vad pe nimeni in fata la Mc unde ne dadusem intalnire.frate, cate punctualitate, au si disparut!cand ma apropii de intrare imi vad colegii prin geam, stateau la caldura , se desfatau cu o cafea.intru si eu , mai socializam, mai impartasim impresii, mai un - bai tu ce obiective ai la tine?pe care il pui pe aparat?crezi ca e mai bun grandangularul sau normalul?in final eu ma hotarasc sa raman cu 24-105-ul.intre timp se mai strange ceva lume , ajunge si Radu si pornim sa atacam piata.afara incepuse sa ninga usor.
eram in jur de 15-18 de oameni si am intrat toti in piata cu aparatele gata de tras.oamenii au inceput sa se uite contrariati la noi, nu intelegeau ce se intampla.cei mai tari erau tiganii cu tigari de contrabanda, au inceput sa strige ca disperatii:" ba fir-ati ai dracu, ce cautati ba aici, vreti sa va spargem aparatele?!?nu mai filmati ba, ba plecati de aici!"era si amuzant, dar si periculos in acelasi timp!
unii oameni ne cereau sa le facem fotografii , altii se isterizau, altii ramaneau indiferenti.
"de unde sunteti de la realitatea, ne dati la televizor?"unii ziceau ca o sa apara pe posturi tv din strainatate sau in ziare.cumparatorii erau revoltati ca fotografiem mizerie si oameni saraci.
o tanti ne-a zis - fotografiati piata, ca in curand nu o sa mai fie, desfiinteaza Ontanu tot, o pune la pamant.
o tanti de etnie rroma ne-a facut sa intelegem ca regreta enorm ca nu si-a pus chiloti pe ea ca altfel ne poza in chiloti pe taraba.foarte tare! :)

am intrat si in hala cu macelarii, aici cica fotografiatul este interzis. am aflat fara sa vrem cand o parte din colege au fost luate si sechestrate pentru scurt timp.totul s-a rezolvat dupa ce seful agentilor de paza a luat cateva date de pe buletinul micilor infractoare justificand astfel in fata sefilor ca isi face treaba.

si multe, multe alte interactiuni cu oamenii de bine si de rau.
oricum, a meritat din plin ,o experienta unica, dar de recomandat doar in gasca mare. in doar cativa oameni poate fi destul de periculos.

conlcuzia este ca o mare parte din oamenii de acolo se sperie atunci cand vad o camera foto, au ceva de ascuns, stiu ca nu sunt in regula.este o mare piata plina de contrabandisti si tot felul de persoane dubioase.nu mai exista oameni care vin sa-si vanda propria productie, aproape toti sunt intermediari.

o alta concluzie este ca aparatul Canon 40D este foarte bun... rezista la frig,ninsoare si ... blesteme, deochiuri si alte vrajitorii... si mai nou poate si flacara violet. :)

cam atat pentru azi!

16 comentarii:

  1. Buna serie, imi place, bravo !
    O singura remarca as avea de facut : la ultima fotografie,mi se par cam arse detaliile de pe farfuriile acelea.

    RăspundețiȘtergere
  2. imi plac foarte mult ...sunt expresive si pline de viata!viata de pietzar roman!

    RăspundețiȘtergere
  3. ti-a iesit super reportajul! dar prima mi se pare cea mai tare... ce conteaza ca scoate varza murata... unghiile rosii sunt de eticheta... doamna e cocheta... LOOL

    RăspundețiȘtergere
  4. super misto reportajul. prima e geniala!...are poveste pe toate planurile. bv!

    RăspundețiȘtergere
  5. sa ne pozati in *beep* baaa :))))
    misto seria. ai prins una si in hala, bine ca nu te-a dus sus la "birouri" sa stergi poza :)))

    RăspundețiȘtergere
  6. ha ha, tare aia! :)))
    am fost hot, nu m-au prins cand am furat cadre din hala. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Prima fotografie imi place - cea cu varza si cea in care tiganul ofera marul. Cred ca mi-a fost foarte frica, de aceea nu m-am putut trezi la timp ca sa vin. Iti multumesc pentru ca ai fost in Piata Obor, pentru ca ai avut curajul sa faci fotografii si pentru ca le-ai postat pe blog. Raluca Ioana Agasanu, http://ralucaagasanu.blogspot.com.

    RăspundețiȘtergere
  8. Super faina seria! Bravo!

    P.S. Infractoare, infractoare, dar eu nu mai calc pe acolo ever. :)) Oricum experienta a fost interesanta. :)

    RăspundețiȘtergere
  9. super seria! felicitari pentru cadre :))
    a fost o experienta misto si funny.

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte bune Ioane !!! Felicitari. Inca vreo 2..3 in genul primei si celei de-a cincea fotografii as fi mai vazut, plus ceva imagini cu parte opusa a baricadei : cumparatorii...sa se inchida cercul!

    RăspundețiȘtergere
  11. super fotoreportaj. bravo! ai cromatica, incadrare buna si viata in fotografii. imi place foarte mult

    RăspundețiȘtergere
  12. foarte bine incadrate primele 3 fotografii... ai putea sa faci o serie cu ele!

    RăspundețiȘtergere
  13. Excelent fotoreportajul! Stiu ce atmosfera a fost cand apareau aparatele de fotografiat.. si a fost greu de prins cadre bune la piata. Dar tie ti-a reusit intru totul: ai surprins forfota pietei, dinamismul si multitudinea de produse vandute, atitudint si stari. Cromatica da farmec aparte.

    RăspundețiȘtergere
  14. Good job ! Foarte bun fotoreportajul :D

    RăspundețiȘtergere